Zelf Koken

In onze Bso hebben we iets bijzonders: een grote, gezellige keuken waar kinderen hun eigen snack of lunch kunnen maken! Zodra de schoolbel klinkt en de kinderen bij ons aankomen, weten ze dat er een culinair avontuur op hen wacht.

De kinderen hebben altijd de vrijheid om te kiezen wat ze willen eten of maken. Sommigen gaan voor een gezonde salade met verse groenten en een zelfgemaakte dressing, terwijl anderen liever een smakelijke tosti of een knapperige wrap samenstellen. De kleintjes zijn dol op hun eigen broodjes smeren met verschillende soorten beleg, van hartig tot zoet.

Tijdens het bereiden van hun lekkernijen leren de kinderen belangrijke keukenvaardigheden, zoals het snijden van groenten, het smeren van boter en het versieren van hun borden als ware kunstenaars. Ze ontdekken nieuwe smaken en texturen, terwijl ze met trots hun zelfgemaakte creaties aan elkaar laten zien.

En natuurlijk denken we ook aan de gezonde snacks om 5 uur. Samen maken we fruitige smoothies, frisse yoghurt met muesli en vers fruit, of gezonde groentesnacks met een lekkere dip. Op warme dagen maken we verkoelende ijsjes met pure ingrediënten, zodat de kinderen na een dag vol avontuur kunnen genieten van een verfrissende traktatie.

In onze keuken draait het niet alleen om koken; het is een plek van gezelligheid, samenwerking en experimentatie. De kinderen leren dat gezond eten niet saai hoeft te zijn en dat ze met een beetje fantasie en creativiteit hun eigen heerlijke maaltijden kunnen creëren.

Onze grote keuken is niet alleen een plek om te eten, maar ook een plek waar vriendschappen worden gesmeed, zelfvertrouwen wordt opgebouwd en waar de liefde voor gezond eten wordt aangewakkerd. Bij ons is koken niet alleen een activiteit; het is een beleving die de kinderen nog lang zal bijblijven.

terug naar eerdere pagina