Voeding

Bij ons Kindercentrum geloven we in het belang van gezonde voeding voor de ontwikkeling en het welzijn van elk kind. Ons kindercentrum is een plek waar gezond eten en een suikervrij beleid hand in hand gaan om onze kleine ontdekkingsreizigers te voorzien van alle nodige bouwstenen voor een gezonde start in het leven.

Waarom Gezonde Voeding?

Gezond eten is van onschatbare waarde voor opgroeiende kinderen. Het biedt hen de juiste voedingsstoffen die essentieel zijn voor hun groei, ontwikkeling en algehele welzijn. Onze toegewijde en professionele pedagogisch medewerkers begrijpen dat een gebalanceerd dieet bijdraagt aan het bevorderen van de lichamelijke gezondheid, concentratie, stemming en energieniveaus van de kinderen.

Onze Dagindeling Rond Voeding:

Op Ons Kindercentrum hanteren we een gestructureerde dagindeling rondom gezonde voeding:

  • Ontbijt: We gaan ervan uit dat elk kind thuis een gezond ontbijt krijgt. Mocht een kind het ontbijt slecht hebben gegeten, overleggen we met de ouders om een extra volkoren broodje met hartig beleg aan te bieden voordat de dag begint.
  • Tussendoortje: Rond 9.30 uur genieten de kinderen van vers (biologisch) fruit en hebben ze de keuze uit water, Roosvicee of thee. We zorgen ervoor dat de porties en formaten van het fruit passen bij de leeftijd en individuele behoeften van elk kind.
  • Lunch: Om 11.30 uur verzamelen de kinderen zich voor een verse, warme maaltijd. Ouders worden geïnformeerd over de maaltijd middels het Ouderportaal. Bij de lunch houden we rekening met persoonlijke voorkeuren en eventuele gemelde allergieën. We moedigen de kinderen aan om naar hun eigen lichaam te luisteren en te eten zoveel als ze willen.
  • Tussendoortje na rusttijd: Rond 13.30 uur krijgen de kinderen die niet rusten of slapen een beker water/limonade en een gezond tussendoortje zoals rozijnen of een suikervrij koekje.
  • Middagsnack: Rond 14.30 uur bieden we de kinderen thee, limonade of water aan, vergezeld van volkoren cracker met groentespread of appelstroop.
  • Eventueel extra tussendoortje: Op verzoek van ouders bieden we rond 16.30 uur een extra broodmaaltijd aan.
  • Afscheidssnack: Rond 17.00 uur genieten de kinderen nog een laatste keer van hartige snacks, zoals komkommer, paprika, tomaat, augurk, kaas, gekookte worst en leverworst.

Suikervrij Beleid:

Bij het Kindercentrum streven we naar een suikervrij beleid om gezonde gewoonten te bevorderen en de suikerinname tot het minimum te beperken. Zoete traktaties worden bewaard voor thuis, zodat ouders zelf kunnen bepalen hoeveel hun kinderen mogen eten. Door suikervrij beleid aan te moedigen, willen we de kinderen een gezonde basis bieden voor hun toekomstige voedingskeuzes.

Bij het Kindercentrum zijn we trots op ons gezonde voedingsbeleid en suikervrije aanpak. We geloven dat gezonde eetgewoonten een levenslange impact hebben op het welzijn van kinderen en dat we hen de beste start kunnen geven door hen te ondersteunen in het maken van gezonde keuzes. Samen met onze betrokken pedagogisch medewerkers, enthousiaste ouders en nieuwsgierige kinderen creëren we een omgeving waar gezonde voeding en plezier hand in hand gaan.

terug naar eerdere pagina