Niets Moet
Omdat op school de activiteiten doelgericht en verplicht zijn waken wij er voor dat de kinderen in hun vrije tijd (en dus op de Bso) zelf bepalen wat zij willen doen, hoe zij dat doen en met wie ze het doen. Eigenlijk willen we alleen maar dat de kinderen het heerlijk, gezellig en het vooral naar de zin hebben.  Het grootste compliment is als de kinderen graag bij ons komen en zijn.

In het kader van “gezellig” starten we elke middag, na school, met een lekkere kop thee of limonade met iets lekkers. De pm-er zit bij de kinderen aan tafel en nodigt uit om over ervaringen te vertellen.

Na dit moment van rust bieden we als BSO een ruim aanbod aan speelgoed en activiteiten en organiseren op regelmatige basis workshops. Het kind is altijd vrij om wel of niet mee te doen aan een bepaald spel of activiteit. De houding van de pm-er is altijd uitnodigend en zal met enthousiasme en een interessant aanbod de nieuwsgierigheid van het kind proberen te prikkelen.

Wij geven altijd extra aandacht aan het feit dat de kinderen zich als individu ontwikkelen en met elkaar leren omgaan in een groep. Wij stimuleren samenspel door het organiseren van activiteiten waarbij kinderen kunnen samenspelen omdat wij erkennen dat de ontwikkeling van de sociale vaardigheden noodzakelijk is voor een kind om zich staande te kunnen houden binnen een sociale context.

terug naar eerdere pagina