Warme Lunch

Onze samenleving ontwikkelt zich steeds meer in de richting van bewustere voeding, waarbij ouders streven naar minder suiker en E-nummers voor hun kinderen en een verantwoorde eetgewoonte willen bevorderen. Dit gezonde eetpatroon heeft positieve effecten op de bloedsuikerspiegel, met stabielere energieniveaus en meer welzijn als resultaat. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die een stevige, gezonde lunch nuttigen, beter presteren en zich minder vermoeid voelen in de middag.

Na uitvoerig intern overleg en overleg met de oudercommissie hebben we besloten om de kinderen een warme lunch aan te bieden.

Voor onze warme maaltijden hebben we gekozen voor Moekes Maaltijd als leverancier. Moekes Maaltijd staat bekend om het koken van 100% natuurlijke en verse maaltijden zonder gebruik van geur-, kleur-, of smaakstoffen, noch conserveringsmiddelen. Ze leveren drie keer per week verse maaltijden.

Moekes Maaltijd is een gespecialiseerde organisatie in voeding en warme maaltijden voor kinderdagverblijven en scholen. Ze maken gebruik van de allerbeste ingrediënten, deels biologisch, zoveel mogelijk lokaal en duurzaam geteeld. Moeke biedt ook aangepaste maaltijden voor kinderen met koemelkallergie en/of gluten- en lactose-intolerantie, en heeft tevens vegetarische opties beschikbaar.

Een veelgestelde vraag die we ontvangen, is hoe ouders hiermee kunnen omgaan tijdens het avondeten. Velen vinden het gezellig om als gezin aan tafel te zitten. Goed nieuws: dit kan zeker doorgaan! Voor opgroeiende kinderen is het helemaal niet erg om tweemaal per dag warm te eten, zolang het gezonde maaltijden zijn. U kunt dus ’s avonds gewoon samen aan tafel zitten. Uw kind heeft tijdens de lunch al belangrijke voedingsstoffen binnen gekregen. U kunt ervoor kiezen om ’s avonds bijvoorbeeld een boterham, soep of yoghurt te serveren. Zo kunt u als gezin blijven genieten van een gezamenlijk eetmoment.

terug naar eerdere pagina