Dagindeling

Wij werken met een vaste dagindeling die toch ruimte biedt voor flexibiliteit en avontuur. Onze dagindeling dient voornamelijk als leidraad om zowel de kinderen als onze pedagogisch medewerkers regelmaat en structuur te bieden.

De dagindeling zorgt ervoor dat de kinderen op tijd eten en drinken, en tegelijkertijd voldoende gelegenheid hebben voor vrij spel en leuke activiteiten. We hebben twee verschillende dagprogramma’s: één voor de opvang tijdens schoolweken en één voor de opvang tijdens vakantieweken.

Tijdens schooldagen worden de kinderen opgehaald van school door onze vertrouwde pedagogisch medewerkers. Bij aankomst op de groep ontvangen we de kinderen met thee en wat lekkers. We streven ernaar om elke dag, zodra het weer het toelaat, naar buiten te gaan. Op ons dakterras of in de nabijgelegen speeltuinen/speelpleinen kunnen de kinderen heerlijk spelen onder begeleiding van een van onze medewerkers.

Aan het einde van de middag sluiten we gezamenlijk af met een gezonde snack en drinken.

Tijdens vakantieweken worden de kinderen gebracht en opgehaald door hun ouders. Op deze dagen hebben we een langer verblijf en bieden we een gevarieerd dagprogramma aan met verschillende activiteiten. Dit zorgt voor meer sociale interactie tussen de kinderen en biedt ruimte voor thema’s en avontuurlijke uitstapjes. Uiteraard informeren we ouders vooraf over het programma en vragen we schriftelijke toestemming voor specifieke activiteiten.

Bij ons staat het welzijn en de veiligheid van de kinderen voorop, zowel tijdens schoolweken als vakantieweken. We willen dat elk kind zich thuis voelt bij onze kinderopvang en zich kan ontwikkelen in een vertrouwde en speelse omgeving. Ons team van pedagogisch medewerkers staat altijd klaar om de kinderen te begeleiden, te stimuleren en een geweldige tijd te bezorgen vol plezier en ontdekkingen!

terug naar eerdere pagina