Veilig Buiten Spelen

Het Kindercentrum is gezegend met twee eigen kindvriendelijke en veilige terrassen, elk maar liefst 250m2 en 125m2 groot, waar kinderen bij alle weersomstandigheden kunnen genieten van buitenspelen. We hechten groot belang aan de gezondheid en grove motoriek van de kinderen, daarom stimuleren we ze om iedere dag, bij voorkeur meerdere keren per dag, buiten te spelen.

Onze buitenruimtes bieden ruime uitdagingen en zijn uitgerust met speeltoestellen en materialen die voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen, zodat de kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken.

Voor de kinderen tot 4 jaar is er de keuze om op het terras te spelen of samen met minimaal 2 pedagogisch medewerkers (en toestemming van de ouders) buiten het Kindercentrum op avontuur te gaan.

Voor de kinderen van 4 tot 12 jaar is er toezicht wanneer ze op het terras spelen, en bieden we doelgerichte sport- en spelactiviteiten aan. Voor vrij spel en balspelen gaan de kinderen onder begeleiding van minimaal 2 pedagogisch medewerkers naar een nabijgelegen speelplein/tuin.”

Met deze aanpassingen wordt de tekst vriendelijker en professioneler, waarbij de nadruk ligt op de zorg voor de kinderen en de verschillende mogelijkheden om veilig en actief buiten te spelen.

terug naar eerdere pagina